Ziua Internațională a Muncii a fost sărbătorită în patru orașe din țară. Este vorba de Orhei, Bălți, Comrat și Taraclia, une au fost organizate picnicuri. În Orhei a fost organizat un picnic în parcul recent reabilitat din centrul orașului la care au fost invitați toți orheienii, de la mic la mare, dar și oaspeții veniți la sărbătoare. Pe lângă bunătățile gratuite, vizitatorii au avut parte de un program festiv, cu interpretarea unor cântece patriotice, iar pentru cei mici au fost organizate concursuri și surprize. Copii s-au distrat alături de animatori și s-au dat la tobogane.
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a ținut să le ureze tuturor orheienilor în această zi de sărbătoare să fie mereu un popor muncitor, iar echipei lui Ilan Șor i-a mulțumit pentru efortul depus în dezvoltarea orașului, care a ajuns să fie cel mai prosper din țară, afirmă ea.
TATIANA COCIU, primarul orașului Orhei: „Fiind susținuți de echipa domnului Ilan Șor, cel care a făcut și face atâtea lucruri frumoase în orașul nostru drag, Orhei vrem să venim cu cele mai sincere urări de bine și alese gânduri cu Ziua Internațională a Muncii. Știm cu toții că orheienii sunt cei mai muncitori, mai ales cei care fac parte din echipa domnului Ilan Șor și noi vă mulțumim pentru susținerea și pentru curajul de care dați dovadă, sunteți alături permanent de noi și vă implicați cu mult suflet și cu multă tărie de caracter în înfăptuirea lucrurilor frumoase nu doar în Orhei, dar și pe întreg teritoriul țării”.
Pe lângă acțiunile de divertisment dedicate copiilor, cei prezenți au fost distrați de mai mulți artiști care au urcat pe scenă. De asemenea, au avut loc concursuri cu premii și oferite dulciuri, băuturi răcoritoare, vată de zahări și popcorn, totul gratuit.
Oamenii s-au arătat extrem de încântați de sărbătoarea ce le-a fost organizată și au spus că au venit alături de cei apropiați pentru a se bucura de această zi liberă. Ei au apreciat și munca depusă de echipa lui Ilan Șor, care, spun că a reușit în toți anii să transforme orașul în care trăiesc în unul curat și primitor.
„Suntem extrem de bucuroși de creativitatea pe care o are domnul Ilan Șor în procesul de educare a cetățenilor noștri, pentru că fiecare copac sădit ne face pe fiecare din noi să devenim mai buni față de mediul din fața caselor noastre. Sunt bucuroasă de aceste schimbări. Nimic mai asemănător și minunat nu am văzut până acum în orașul nostru”.
„Așteptăm de fiecare dată orice sărbătoare, concerte grandioase și unice, exact ca acest parc, care este unic în Moldova. A devenit locul nostru preferat și aici în fiecare seară facem mișcare”.
„Oriunde am merge, peste tot ne odihnim și străzile sunt mai bune și orașul este mai curat”.
„Oamenii se odihnesc, copii se distrează, au unde se juca, sări”.
La final, oamenii au avut parte de un concert de excepție, în cadrul căruia au evoluat interpreți autohtoni.
Ziua Internațională a Muncii a mai fost sărbătorită la Bălți, Comrat și Taraclia. În capitala Găgăuziei, părinții împreună cu odraslele lor, tinerii, dar și cei de vârsta a treia s-au adunat în fața Casei de Cultură, unde, de asemenea, au fost organizate concursuri, iar copilașii au avut ocazia să fie pictați pe față în diferite personaje.
La eveniment a fost prezent și Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, care a fost asaltată de mulțimea doritoare de a face poze cu ea.
EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Autonomiei Găgăuze: „Aș vrea să mulțumesc persoanei care le-a oferit copiilor noștri această bucurie, mamelor, taților, buneilor, este vorba de Ilan Mironovici Șor. Vreau să vă felicit pe voi toți cu această sărbătoare de 1 mai. Din păcare vor să exludă această sărbătoare, dar noi nu vom permite asta. Pentru noi această sărbătoare, în primul rând, simbolizează pacea, munca, luna mai”.
Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată și de artiștii locali care au interpretat piese devenite deja cunoscute în regiune. Și cum nicio sărbătoare nu trece în asutonomie fără bucate tradiționale, acestea au fost prezente și de această dată.
Evenimentele au fost organizate cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, împreună cu Blocul ”Victorie”. Istoria zilei de 1 mai pornește din anul 1889, când Congresul Internaționalei Socialiste a decretat-o ca fiind Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Anual, data de 1 mai este sărbătorită în peste 80 de ţări din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova.